Site Logotype

EMS Body Sculpting

Is jouw lichaam al "Summer Proof"?

Wil je graag jouw body nog wat bijshapen?  

Een strakkere poep of strakkere buik?

Dan hebben wij de oplossing!

EMS Body Sculpting: Een Innovatieve Manier Om Je Lichaam Te Vormen

EMS Body Sculpting, ook bekend als Elektro Musculaire Stimulatie, is een nieuwe techniek die de spiermassa verhoogt en lichaamsvet vermindert.
Dit hightech fitnessregime gebruikt elektrische impulsen om de spieren te stimuleren, waardoor ze effectiever werken dan bij traditionele oefeningen.

Aanbod

Testsessie

Voordat je de behandeling ondergaat, plannen we eerst een consultatie. Tijdens dit intakegesprek gaan we dieper in op jouw verwachtingen en bepalen we samen of deze techniek voor jou geschikt is. We nemen jouw wensen door, bekijken eventuele contra-indicaties, doen enkele metingen en maken indien nodig een voor-foto.

Eens dit achter de rug is, start de behandeling die 30 minuten in beslag neemt. Je kunt tijdens de behandeling rustig een boekje lezen of je smartphone gebruiken. Wees gerust, de behandeling is geheel pijnloos. Je kunt een lichte warmte ervaren en voelen dat je spieren zich aanspannen.

Sessies

We adviseren een kuur van 6 tot 10 sessies, te volgen binnen een periode van 3 tot 10 weken. Nadien is maandelijks onderhoud aanbevolen.

Het is belangrijk om te onthouden dat resultaten tijd en consistentie vereisen - hoewel je na de eerste paar sessies een verbetering kunt zien, is het belangrijk om de cursus af te maken om langdurige resultaten te bereiken.

Prijzen

Ontdek onze volledige prijslijst hier

Voor een professionele EMS behandeling in regio Gent, Oost-Vlaanderen kan je in ons schoonheidsinstituut steeds snel terecht.

Veel Gestelde Vragen

Hier kan je antwoorden vinden op vaak gestelde vragen. Heb je nog hulp nodig, aarzel niet om ons te contacteren.

De procedure omvat het gebruik van apparaten die kleine elektrische impulsen uitzenden, die rechtstreeks naar de spieren worden gestuurd.
Deze impulsen bootsen de actie van het centrale zenuwstelsel na, waardoor de spieren samentrekken.
Deze contracties kunnen sneller en intenser zijn dan wat je normaal gesproken kunt bereiken door oefening, wat leidt tot effectievere spierontwikkeling en vetverbranding.

Hoewel EMS Body Sculpting een veilige en niet-invasieve procedure is, zijn er enkele omstandigheden waarbij het gebruik ervan wordt afgeraden:

  1. Zwangerschap
  2. Hartproblemen: Mensen met hartaandoeningen of die een pacemaker hebben, moeten vermijden om EMS te gebruiken omdat het hun toestand kan beïnvloeden.
  3. Epilepsie
  4. Bloedstollingsproblemen
  5. Actieve implantaten zoals, Pacemakers of defibrillatoren
  6. Metalen implantaten
  7. Bij een koperspiraal
  8. Spier of zenuwaandoeningen
  9. Kwaadaardige tumoren

Het aantal behandelingen dat nodig is, varieert afhankelijk van het te behandelen gebied. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om de beste resultaten te bereiken.

De behoefte aan EMS Body Sculpting sessies verschilt per persoon, afhankelijk van persoonlijke fitheidsdoelen en lichamelijke staat. Idealiter volg je 1 à 2 sessies per week voor optimale resultaten. Het traject kan enkele weken tot maanden duren, waarbij consistentie essentieel is. Zelfs als je al snel vooruitgang merkt, is het cruciaal om de gehele kuur te voltooien voor blijvende effecten. Wij adviseren een kuur van 6 tot 10 sessies binnen een tijdspanne van 3 tot 10 weken. Na afloop is maandelijks onderhoud aanbevolen

Nee, de behandeling is niet pijnlijk. Je kunt een tintelend gevoel of spiercontracties ervaren, maar dit zou niet pijnlijk moeten zijn. Mocht dit toch het geval zijn kan de sterkte van de stralen iets lager gezet worden.

Resultaten variëren per persoon, maar sommige mensen zien verbeteringen na slechts enkele sessies. Voor optimaal resultaat is regelmatigheid en consistentie belangrijk.

Meestal ervaren mensen geen bijwerkingen. Soms kunnen er lichte spierpijn of een gevoel van vermoeidheid optreden, vergelijkbaar met een intensieve workout.

"Met EMS Body Sculpting geven we stroom aan jouw dromen, vormend naar de beste versie van jezelf."